"Drummen is een vak, en een vak moet je leren"

Dit is een quote die mijn drumleraar Hans Cleuver heeft gelanceerd en waar ik mij ook in kan vinden. Drummen is iets moois, iets tofs waar je met volle passie voor moet gaan en wat niet vanzelf gaat. Ik drum nu 14 jaar en heb nog altijd les bij Hans waar ik nog iedere les nieuwe dingen leer. Je bent nooit te jong om te leren, dat geldt voor alles ook voor drummen.

Momenteel speel ik niet in een band maar speel ik voor mezelf. Hieronder volgt een lijst met bands waar in ik actief ben geweest de afgelopen jaren:
   
GROSH

(2002 - 2006, Alex zang/gitaar, Erik bass/zang, Jorg drums, Rob gitaar, Arjen gitaar, Rens gitaar.

D-FUNGUS

(1996 - 2000, Koen zang/bass, Wouter gitaar, Jorg drums)

STONE FREE

(1993 - 1995, Jasper zang/bass, Jan-Joost gitaar, Jorg drums, zang, Nick zang)


Projecten waar ik verder nog mijn muziekale bijdrage aan heb geleverd zijn:

PEX

(2006 aantal maal mee samengespeeld bij afwezigheid van drummer Jeroen)

DUSTBIN TRASH

(1999 - 2000 "sideproject punk/poprockband)

S.F.H.

(1999 - 2000 door o.a. mijzelf opgerichte Punk / Hardcore band, begonnen als gitarist daarna drums,
Sebastiaan zang, Mark zang, Bart bass, Jorg gitaar/drums, Wouter gitaar
)

Momenteel speel ik dus alleen thuis en op drumles. Thuis speel ik op een drumstel met muffleheads (gaasvellen). De setup is alsvolgt:

Momenteel speel ik niet in een band maar speel ik zelf. Hieronder volgt een lijst met bands waarin ik actief ben geweest de afgelopen jaren:
(volgt snel)
Wanneer ik live speel gebruik ik de volgende setup.
(volgt snel)
Overige setups waar ik de afgelopen jaren op heb gespeeld zijn hieronder te vinden: (volgt snel)

 

MIJN MUZIEK INVLOEDEN ZIJN
 
   
Pearl Jam Nada Surf
Foo Fighters
Bad Religion
Smashing Pumpkins
Pennywise
Queens of the stone age
Weezer
Red Hot Chili Peppers Nirvana
Rage Against The Machine Led Zeppelin
Audioslave Rolling Stones
Greenday
The Beatles
Muse
Oleander
The Police
Panic! @ the disco
Lost Prophets Wolfmother
Feeder U2
   

 

Op een leeftijd van 12 jaar ben ik begonnen met drummen. Van een vriend van me kreeg ik een hele oude (kartonnen) snaredrum en een zeer gammele Hihat + bladen. Echter ontbrak de bassdrum. Met m'n broer, Joost, hebben we toen van een kartonnen doos op houten pootjes een bassdrum gebouwd. Ook het basspedaal was van eigen makerij. Met post elastieken maakte we een terugveer systeem. Het werkte super. Op Koninginnedag kwam ik op de rommelmarkt een oud bekken op een stand tegen voor 25 gulden. Deze gelijk gekocht om de eerste Jorg van Bleiswijk setup af te ronden.

Vervolgens was het tijd te gaan spelen. Na het basis ritme onder de knie te hebben besloten ik en m'n broer Joost, hij speelde al wat langere tijd gitaar, om wat te gaan jammen op m'n slaapkamer. The Wildexperince waren zo geboren. Wat Jimi Hendrix covers en wat eigen werk te gek.

Al gauw kwam ik er achter dat ik wat verder wilde en besloot na 1,5 jaar op drumles te gaan in Delft. Ik kreeg les van Jeroen Elffrich in het Trefcentrum in Delft. Daar leerde ik al gauw meerde beats en kwam er achter dat ik thuis en ander drumstel nodig had. Zo kocht ik in 1994 bij Feedback in Den Haag (toen nog op het Noordeinde, noodwinkel) en ORANJE oude TAMA Imperialstar drumkit met een Premier basspedaal. Deze kit kostte 250 gulden, en het basspedaal 175 gulden, daar schrok ik toen van, wist ik wat het allemaal kostte. De Tama kit bestond uit 24"x14" bassdrum, 16"x16" floortom, 14"x10" tom en een 13"x9" tom. De snare ontbrak nog, maar gelukkig vond ik bij Rock Palace een tweedehands Mapex Maple snaredrum van 13"x4,5" klonk waanzinnig.

 
 
Mijn favoriete drummers zijn:
 
Stewart Copeland - The Police
Jimmy Chamberlin - Smashing Pumpkins
Matt Cameron - Pearl Jam / Soundgarden
- Audioslave / RATM
Taylor Hawkins
- Foo Fighters 
Mitch Mitchell
- Jimi Hendrix
John Bohnam - Led Zeppelin
Chad Smith - Red Hot Chili Peppers
Martijn Bosman - Kane